Köszöntő


Tisztelt Érdeklődő!

Fontos változás a tanfolyammal kapcsolatban, hogy bár jelenléti rendezvényt szervezünk, de lehetővé tesszük az előadások valós időben történő online elérését, megtekintését. Azt reméljük, hogy a helyszínen jelenlévő, hagyományosan több száz fős hallgatóságot ezáltal tovább növelhetjük. Az előadások tehát a rendezvénnyel egy időben, „élőben” lesznek közvetítve. (Kérjük az online részvételre történő jelentkezés esetén az ellátás és szállásfoglalás opciók figyelmen kívül hagyását!)

Fontos szabály, hogy a megtekintési módok között nincsen átjárhatóság: a helyszíni résztvevő automatikusan nem jogosult az online megtekintésre, illetve az online részvételre jelentkező utólag nem választhatja a helyszíni részvételt!

Köszönjük megértését!
Szeretettel várjuk Önöket Egerbe, illetve a számítógépek képernyői előtt is!

Convention Budapest Kft.
Mottó: „a tudás nem helyettesíthető"
(Edward Deming)


Kedves Kollégák!

Ezennel meghirdetjük a következő, 27. Országos Antibiotikum konferenciát. Mint látják, vagyunk annyira optimisták, hogy hagyományos, élő konferenciát tervezünk, remélve, hogy a járványhelyzet ezt megengedi. Természetesen lehet, hogy valamilyen kompromisszumra kényszerülünk.

A COVID-19 még biztosan velünk lesz és szakmai-, illetve magánéletünk nem lesz zavartalan, ennek ellenére meg kell próbálnunk visszatérni  a „normál” betegellátáshoz.

Sokszor hallom, hogy a COVID-19, mint járvány, megint felhívta a figyelmet az infektológiára és ezen túl több figyelmet kapnak a mikróbák okozta megbetegedések. Azonban szeretném leszögezni, hogy nemcsak a COVID-19 tartozik az infektológia tárgykörébe, hanem a pneumococcus pneumonia, az MRSA okozta sepsis, endocarditis vagy a panrezisztens Acinetobacter baumanni okozta nozokomiális pneumonia, ami ellen éppen úgy nincsen gyógyszer, mint a SARS2 ellen. Ha csökken is COVID-19 terhe, a szokásos járványügyi rendszabályokra továbbra is szükség lesz, és századszor is el kell megint mondani és leírni, hogy kézmosás, fertőtlenítés, adott esetben izoláció nélkülözhetetlen eszköz marad az infekciók megelőzésében.

A konferencia legnagyobb blokkját a COVID-19 különböző aspektusaival foglalkozó előadások alkotják, ez elkerülhetetlen. Emellett, mint minden korábbi konferencia programjában, most is igyekeztünk változatos, a mindennapi gyakorlathoz kapcsolódó programot összeállítani.

Remélve, hogy élőben találkozhatunk, üdvözlettelDr. Ludwig Endre