Beköszöntő

„A tudás és a tapasztalat mindig velünk van. Arra azonban ügyelnünk kell, hogy ne porosodjon. 
A tudásunkat mindig bővítenünk kell.”
John Wiseman

Tisztelt Kollégák! Kedves barátaink!

A Budapesti Gyermekgyógyászati Továbbképző Tanfolyam az elmúlt közel negyed évszázadban a csecsemő- és gyermekgyógyászat kiemelkedő, vezető szakmai rendezvényévé vált. Aktuális témák, feledhetetlen előadások, egy kis kultúrával, filozófiával fűszerezve. Mindenki várta és szívesen vett részt rajta!

Több évtizedes fantasztikus szervezőmunka után Tulassay Tivadar és Szabó András Professzor Urak úgy gondolták, hogy átadják a szervezés lehetőségét, itt az ideje a váltásnak, az új generációnak. 
A továbbiakban, a két budapesti Gyermekklinika vezetőjeként, mi fogjuk tovább vinni ennek a konferenciának a szervezését.

Nekünk nagy megtiszteltetés és nagy kihívás! A tanfolyamot megálmodó és 23 éven át szervező professzoroknak pedig köszönet és elismerés munkájukért!

Ígérjük Önöknek/nektek, hogy igyekszünk folytatni az elődeink által megkezdett magas színvonalú munkát és hivatásunknak tekintjük a továbbiakban is, hogy ez a kiváló konferencia, továbbképzési lehetőség az elkövetkezőkben is a megszokott színvonalon folytatódjon.

Még közösen elindítva, de már általunk véglegesítve, elkészült az új program, és újabb és újabb ötletek, témák vetődnek fel a jövőre nézve is.
Célunk, hogy maradjon együtt ez a baráti csapat, a magas színvonal és a közvetlen légkör! Most a koronavírus járvány közepén, amikor a személyes kapcsolatok beszűkültek, különösen fontosnak tartjuk, hogy a csecsemő- és gyermekgyógyász továbbképzést minél magasabb színvonalon folytassuk és legalább az online térben találkozzunk és ismerjük meg szakmánk legújabb eredményeit.

Így, minden nehézség ellenére a 2021-es Továbbképző megrendezésre kerül, de a járványügyi helyzet miatt, természetesen, a közvetlen személyes jelenlétre most még nem lesz lehetőség. Használva az elmúlt időszak informatikai fejlesztéseit, a kongresszus on-line kerül megszervezésre. A valós időben elhangzó előadásokat fontosnak tartva úgy döntöttünk, hogy megtartjuk az „élő” előadói formát, vagyis minden előadást élőben, egyenes adásban lehet majd követni. Lesz lehetőség a diszkusszióra, kérdések feltételére is. Így próbáljuk legjobban megőrizni a konferencia személyes, meghitt jellegét.

Kérünk minden kollégánkat, barátunkat, akik eddig is megtiszteltek jelenlétükkel, fogadják el meghívásunkat, és vegyenek részt a következő évi Továbbképzőn is!
Tudjuk, hogy hiányozni fognak a kötetlen beszélgetések a szünetben, az informális kapcsolatfelvételek, a személyesen jelenlévő kiállítók és persze nem lesz most gasztronómia (wellness) élmény sem. Mindezeket viszont kamatostul be fogjuk pótolni az elkövetkező években!

Használjuk ki viszont a lehetőséget a szakmai konzultációkra, vitákra, megbeszélésekre, saját magunk és kollégáink továbbképzésére, hiszen az orvostudomány területén az ismeretanyag 2 évenként megduplázódik. Ezt csak úgy tudjuk követni, ha szűkebb szakterületünk új ismereteit rendszeresen, érthető módon és egy már jól kipróbált rendszerben adjuk át egymásnak. Hiszen az élet nem állt meg a koronavírus járvány idején sem. Nekünk legfontosabb feladatunk, hogy minden hozzánk forduló beteg gyermeket a továbbiakban is a nemzetközileg elfogadható legmagasabb szinten lássunk el.  Ehhez kínál segítséget immár 24. alkalommal a Semmelweis Egyetem két Gyermekklinikája által szervezett Budapesti Gyermekgyógyászati Továbbképző Tanfolyam.

Kérjük, csatlakozzanak 2021-ben is eme jeles rendezvényhez, hogy az elődeink által magasra tett mércét megugorva, a kialakult hagyományokat tiszteletben tartva, de kicsit megújulva, közösen tudjuk sikerre vinni a jövőben is a Budapesti Gyermekgyógyász Továbbképző Tanfolyamot!
Mindenkinek jó egészséget, jó munkát kívánunk és szeretettel várjuk a Továbbképzőn


Dr. Kovács Gábor
egyetemi tanár
Dr. Szabó Attila
egyetemi tanár