Köszöntő

Rendhagyó köszöntő

IFrame

Tisztelt Kollégák!

Idén rendhagyó módon az online térben valósítjuk meg az MKT VIII. Budapesti Kardiológiai Napok Továbbképző Konferenciáját, melynek címe:

Budapesti Kardiológiai Percek
– Tudásfrissítő Fertályórák

A Budapesti Kardiológiai Napok rendezvényei évről évre növekvő résztvevői létszám mellett kialakítottak egy bizonyos érdeklődői kört, tradíciót, pezsgést, koncentrált együtt gondolkodást a legjobb előadók révén. Egyfajta szakmai „update” ez a kongresszus, a legfrissebb ismeretek felfokozott légkörben történő befogadását jelentve. A hallgatóság, a mintegy 600 kolléga szereti együtt végigülni ezt a pörgő konferenciát. Most a sors azt kívánja tőlünk, hogy megfeleljünk a járvány kihívásainak. Törzsközönségünk bizonyára most is számít Rendezvényünkre, de figyelembe kell vennünk az online tér sajátos fogyasztási szokásait. Ezért, ahogy a címben megfogalmaztuk, új célunk, hogy a konferencia rövid, könnyen emészthető, egymással összefüggő, de külön is értelmezhető, külön is fogyasztható előadások formájában jelenjen meg többszörös interaktivitással. Akár külön egy fertályóra is megtekinthető legyen.

(Az előadások előzetesen rögzített formában lesznek megtekinthetők a Convention Budapest Kft. ConventiOnline platformján, valamint előre meghatározott időpontban, előre meghirdetett témában élő kerekasztal megbeszélésre is sor kerül.)

Az előadások alapját a moderátor és az előadó kommunikációja, strukturált beszélgetése jelenti fontos, a témát érintő kérdések közbevetésével mind a moderátor részéről az előadó felé, mind az előadó részéről a hallgatóság felé.

Újítás és egyben az előadások megtekintésének biztosítéka, valamint a kreditpontok megszerzésének is a feltétele, hogy az előadások közben feltett kérdésekre a résztvevő válaszoljon, mivel a rendszer csak ezt követően engedi tovább a felvett anyag megtekintését, illetve személyenként összesíti a válaszokat. Minden regisztrált résztvevő saját platformjából jelentkezik be, a teljes konferencia kérdéseinek 70%-ára küldött válasz jelenti a sikeres tesztvizsgát.

Azt gondoljuk, hogy egy gondosan kidolgozott és minőségileg, szakmailag kiváló online program a vírus elmúltával is nyújt majd használható elemeket a jövő rendezvényei számára. Ez természetesen nem jelenti azt, hogy a IX. Budapesti Kardiológiai Napok élőben történő megrendezéséről le szeretnénk mondani 2021-ben!


Üdvözlettel,


Prof. Dr. Kiss Róbert Gábor
szakmai szervező