Köszöntő

Tisztelt Kollégák, Kedves Barátaink!

Azt reméltük, hogy a COVID-19 járvány első hullámának elmúltával személyesen is tudunk találkozni és lehetőségünk lesz megvitatni a járvánnyal kapcsolatos tapasztalatokat is.

Sajnos a Debreceni Aneszteziológiai Napok személyes részvétellel való megrendezése idén nem volt lehetséges.

Ebben az időszakban a legnagyobb betegellátási teher a mi szakmánkra hárul. Amint egyre mélyebben megyünk bele a járvány második hullámába, már körvonalazódik, hogy ez a második periódus nagyobb kihívás elé fog állítani mindannyiunkat. Erre tekintettel aktualizáltuk a Debreceni Aneszteziológiai Napok előadásait is. Igyekeztünk olyan hiteles, a COVID-ellátás frontvonalában dolgozó kollégákat megnyerni, akik a legfrissebb elméleti mellett gyakorlati információkkal és tanácsokkal is tudják segíteni mindannyiunk felkészülését.

Nem akartunk idén sem elfelejtkezni a továbbképző kurzusainkról, így két olyat, amely online formában is megtartható, szintén beillesztettünk a programba. Az egyik a neuromuszkuláris blokkolók alkalmazásával, hatásuk felfüggesztésével és monitorozásával foglalkozik, a másik az agyhalál diagnosztikával és a donor kondicionálással. Bízunk benne, hogy ezek mind a szakképesítés előtt állók, mind a szakorvos továbbképzésben résztvevők részére értékes információval szolgálnak majd ebben a formában is.

Mint vendéglátók, nagyon sajnáljuk, hogy idén nem találkozhatunk személyesen Debrecenben! Nagyon reméljük, hogy a jövő októberben már sokakat üdvözölhetünk újra a Debreceni Aneszteziológiai Napokon.

Addig is mindenkinek jó egészséget és kitartást kívánunk!

A Debreceni Aneszteziológiai Napok szervező csapata nevében:Prof. Dr. Fülesdi Béla
egyetemi tanár