Beköszöntő

Köszöntő

Idén 15. alkalommal kerül megrendezésre a Semmelweis Egyetem II. Belgyógyászati Klinika és a Magyar Endokrinológiai és Anyagcsere Társaság (MEAT) Endokrinológiai Továbbképző tanfolyama. Az első 12 tanfolyamot szervező Rácz Károly professzor úr sajnálatosan korai halála óta a tanfolyam már harmadik alkalommal Rácz professzor úr nevét is viseli.

A korábbi évekhez hasonlóan, a sikeres tanfolyamok hagyományát folytatva a gyakorlatban is használható, az endokrin és anyagcsere betegségek széles körét felölelő ismeretek átadását tekintjük a tanfolyam fő céljának. A gyakori betegségekre helyezzük a fő hangsúlyt e betegségek felismerése és kezelése terén, de több ritka, érdekes kórkép bemutatását is tervezzük. Az endokrinológusok és diabetológusok mellett számítunk a családorvosok, belgyógyászok, gyermek-gyógyászok, szülész-nőgyógyász szakorvosok és mindazon kollégák részvételére, akik az endokrinológia és anyagcsere betegségek iránt érdeklődnek. A témák hazai szakértői mellett több nemzetközileg elismert, külföldi kollégát is meghívunk.

Több szimpóziumot is tervezünk a korszerű kezelési lehetőségek bemutatása céljából. A tanfolyam végén, hagyományainkhoz híven tanulságos eseteken keresztül mutatjuk be az endokrinológia szépségeit. A tanfolyam tesztvizsgával zárul.

Reméljük, hogy a Rácz Károly Endokrinológiai Továbbképző Tanfolyam programja idén is megnyeri tetszésüket, és a tanfolyam résztvevőiként üdvözölhetjük Önöket.


Kollegiális üdvözlettel


Dr. Igaz Péter
egyetemi tanár
Dr. Tóth Miklós
egyetemi tanár
a tanfolyam szervezői