Köszöntő

Kedves Kollégák!

Az élettartam hosszabbodásával a modern társadalmakban, így Magyarországon is egyre több az idős ember. A világ 6,8 milliárd lakosa közül 600 millió 60 évnél idősebb és számuk az előrejelzések szerint 2050-re kétmilliárdra nő. A 60 évnél idősebbek száma és a népességen belüli arányuk növekedése általános jelenség, aminek következtében egyre nagyobb teher nehezedik a társadalmi ellátórendszerre, az egészségügyi intézményekre. A népesség-előrejelzések szerint hazánkban 2050-re 29,4 százalék, 2060-ra 31,9 százalék lesz az idősebb korosztályok aránya és ellátásukban minden szakterületen dolgozó kolléga aktív szerepet játszik.

2019. március 7. és 9. között második alkalommal szervezzük meg „Az időskorú Betegek Ellátása” című geriátriai továbbképző tanfolyamot, amely véleményünk szerint segíti Önöket az időskorú betegek kezelésben. A továbbképzésen az idei konferencián részt vevő kollégák által javasolt témakörökkel is foglalkozunk (vesekárosodás, angiológia, pulmonológia, bőrgyógyászat, STD, alvászavarok, burnout, kommunikáció, műhibaperek) és emellett lipidológia, gasztroenterológia, immunológia, palliatív medicina lesznek a kongresszus kiemelt témái.
Törekedünk arra is, hogy minél több esetbemutatás színesítse az előadásokat és lehetőség legyen a témával kapcsolatban felmerülő kérdések megválaszolására is. 

A képzés során lehetőségük nyílik az újraélesztés technikájának gyakorlására is. 

Az esti tematikus programok a lelki feltöltődésüket segíti majd. Terveink szerint lesz majd Salsa est  és a Szerelempatak film megtekintése után találkozhatnak a rendezőnőjével, Sós Ágnessel is.


Mindenkit szeretettel várunk!
Üdvözlettel:Prof. Dr. Kalabay László
egyetemi tanár, tanszékvezető
Semmelweis Egyetem ÁOK Családorvosi Tanszék
Prof. Dr. Tóth Miklós
egyetemi tanár
Semmelweis Egyetem, II. Belgyógyászati Klinika
Geriátria Tanszéki Csoport
Dr. Torzsa Péter
egyetemi docens, tanszékvezető-helyettes
Semmelweis Egyetem ÁOK Családorvosi Tanszék

Védnök

Prof. Dr. Kalabay László
Semmelweis Egyetem ÁOK
Családorvosi Tanszék