Kedves Kollégák!

Az immár hagyományos 22. Gasztroenterológiai Tanfolyamot 2022. februárjában az online térben valósítjuk meg. Mivel az előző évi virtuális konferencia átütő sikert aratott, azt reméljük, hogy legalább akkora örömét leli ez alkalommal is a hallgatóság a rendezvényben. 

A kongresszusi résztvevők az előadásokat 2022. február 4-től június 30-ig akár többször is megtekinthetik, s ez lehetővé teszi azt, hogy tetszés szerinti időben az adatok újbóli áttekintése maradandó ismeretekhez vezessen. 

A rendezvény 50 pontra akkreditált.

A hagyományokhoz híven ez alkalommal is az emésztőrendszer betegségeinek legújabb ismeretei kerülnek előtérbe, naprakész felkészültséggel és igényességgel. 

Ez alkalommal is a hazai gasztoenterológiai közélet jeleseit nyertük meg a témák összefoglalására. A tudományos ülés az eddigiekhez hasonlóan a legújabb ismereteket kínálja az alapellátásban, az emésztőrendszeri betegségekkel foglalkozó szakellátásban dolgozó kollégáknak, a szakorvosjelölteknek, és az egyetemi doktori iskola hallgatóinak egyaránt. Bízunk abban, hogy a tanfolyam előadásait a korábbi évekhez hasonlóan valamennyi részvevő tanulságosnak ítéli majd és az ismereteket a mindennapi gyakorlatban hasznosítani tudja.

Az emésztőrendszeri betegségek különböző kérdései iránti fokozott figyelem nemcsak a betegségben szenvedők növekvő száma, hanem a szakadatlanul bővülő ismeretek, új megközelítési módok, változó szakmai előírások miatt is indokolt.

Tisztelettel hívjuk és várjuk a 22. Gasztroenterológiai Továbbképző Tanfolyamra és őszintén reméljük, hogy a rendezvény a korábbiaktól eltérő körülmények ellenére is valamennyiünket sok tanulsággal és élménnyel gazdagít.


Prof. Dr. Tulassay Zsolt
akadémikus