Jövő év februárjában különleges jubileumhoz érkezünk. Az év kezdetén immáron 25. alkalommal rendezzük meg a Gasztroenterológiai Továbbképző Tanfolyamot, amely a Magyar Gasztroenterológiai Társaság évi nagygyűlése mellett a hazai gasztroenterológiai közélet legjelentősebb eseménye. A továbbképző tanfolyamnak az a célja, hogy új, átfogó ismereteket mutasson be a résztvevőknek, szimpóziumokon és kerekasztal-konferenciákon kristályosodjanak ki álláspontok, amelyek a mindennapi gyakorlatban mindannyiunk számára segítséget nyújthatnak. Az elmúlt negyed században belgyógyászok, gasztroenterológusok, sebészek, háziorvosok, gyerekgyógyászok sokasága szólt elismerően a kongresszuson hallottakról és mindannyian úgy értékelték, hogy számukra ez a találkozó rendkívül hasznos ismeretekkel jár. Ez nem csak annak köszönhető, hogy a kongresszus szervezői a legújabb témákat tűzik napirendre, hanem azok kritikáját és ellentmondásait is bemutatják a hallgatóságnak. A kongresszus programja naprakészen tárja a hallgatóság elé az emésztőrendszeri betegségekkel foglalkozó tudomány legforrongóbb kérdéseit. Az összefoglaló előadások után minden esetben mód van arra, hogy a hallgatósággal élénk eszmecsere alakuljon ki és a mindennapi gyakorlat és az elvi ismeretek konszenzusa megvalósuljon. A kongresszuson más összejövetelekkel ellentétben nem az egyéni kutatások eredményei jelennek meg, hanem olyan összefoglalók, amelyek távlatosan mutatják be a szakma jelenlegi állását. A kongresszus nagy értéke az, hogy az előadók a hazai gasztroenterológiai közélet legjelesebb képviselői közül kerülnek ki.
A 2025. január 29. és február 1. között megrendezésre kerülő kongresszus a 25 éves jubileum miatt különösen nagy jelentőségű, ünnepélyes külsőségekkel is bizonyítja a szakma fontosságát és ismét felvonultatja a gasztroenterológia legfontosabb kérdéseit és az emésztőrendszer betegségeivel foglalkozó legkiválóbb hazai kollégákat.
Szeretettel hívjuk és várjuk jubileumi kongresszusunkra.
Prof. Dr. Tulassay Zsolt
akadémikus egyetemi tanár
a kongresszus szervezője