Köszöntő

Kedves Kollégák, kedves gyermekellátásban dolgozó Barátaink!

Tisztelettel meghívlak Benneteket / meghívom Önöket a 2021-es GYSE-re.

A 2017-ben indított továbbképző tanfolyamunk népszerűsége változatlan, jelenleg a leglátogatottabb, eset-és gyakorlatorientált gyermekgyógyászati tanfolyam, évi 350-400 fős regisztrált résztvevővel. A 2020-as kongresszust a járványügyi helyzet miatt online formában kényszerültünk megrendezni - ezúton is köszönöm a magas részvételt, a hűséget tanfolyamunk iránt.

A 2021-es kongresszust már hagyományos formában kívánjuk megrendezni. Végre!! Célkitűzésünk változatlan: Hogy ne kelljen félni, ha nehéz eset jön! A gyakorlat megszerzését összesen 3 workshop is segíti, melyekre a kongresszus regisztrált résztvevői kedvezményes díj fejében jelentkezhetnek.

A hatékonyabb gyakorlati képzés segítése érdekében különleges lehetőségként 2021. november 25- én, csütörtökön 180 perces, precongress workshoppal indítjuk rendezvényünket. Figyelem! Erre workshopra 36 jelentkezőt tudunk fogadni, jelentkezési sorrendben, így a gyorsaké az elsőbbség! A 6 db 30 perces állomás rendkívül érdekes témákat tartalmaz, technikai és esetszimulációs kihívásokat egyaránt:

 1. Oxigénadási technikák, alternatív gyógyszerbeviteli utak
 2. Alapvető szkillek: egyszerű légút biztosítása, maszkos ballonos lélegeztetés, io. kanülálás
 3. BLS+AED
 4. Vezetett szituáció: eszméletlen beteg aspecifikus ellátása+görcsgátlás
 5. Vezetett szituáció: sokkos beteg aspecifikus ellátása
 6. Vezetett szituáció: nehézlégzéses beteg ellátása, légzési elégtelenség felismerése

2021. november 26-án és 27-én további 90 perces workshopokkal nyújtunk lehetőséget a tanultak gyakorlására, 3x30 perces állomásokat (BLS, XBLS, AED) felkínálva.

Fő témáink az idén a következők lesznek:

 • A kongresszust “Infektológia” szekcióval kezdjük, mely az átgondolt antibiotikum felhasználás elveit és az új szepszis guideline-t mutatja be.
 • A nagy érdeklődésre való tekintettel most is fókuszban lesz a COVID-19 ellátás! 2 szekcióba átfogó, gyakorlati ismereteket nyújtunk a vakcinációtól a sokszervi gyulladásos szindrómáig.
 • A gyermekkardiológia az idén is különleges “csemegét” kínál és a 2020-as gyermekújraélesztés guideline-t is áttekintjük.
 • Új téma a gyermek hemato-onkológiai sürgősségi ellátás.
 • Folytatjuk a nagy sikert aratott ún. “mozaik ellátás” szekciókat. Az esetek kapcsán a különböző szakmák összekapcsolódását, gyermekideggyógyászok, gyermekpszichiáter idegsebész és gyermekintenzív szakemberek mutatják be.
 • A gyakorlati képzést 3 workshop (egy 180 perces és két 90 perces) segíti.

Kiváló előadók garantálják a tanfolyam sikerét!

Szeretettel várjuk rendezvényünkre a gyermekellátás különböző területein dolgozó orvosokat és ápolókat és a terület iránt érdeklődő szakembereket. Külön szeretettel invitáljuk a területi ellátásban dolgozókat, és a gyermekorvoslás iránt érdeklődő orvostanhallgatókat is.

A fiatalok részvételét kedvezményes regisztrációs díjjal segítjük!

A helyszín 2021-ben is a Hotel Hungária City Center lesz. A tudományos rendezvény színvonalát hazánk legkiválóbb, széleskörben elismert szakemberei, a kitűnő szervezést a Convention Budapest Kft. munkatársai biztosítják.

Álljunk fel a monitor elől, találkozzunk a konferencia helyszínén!


Dr. Ujhelyi Enikő Ph.D
osztályvezető főorvos
gyermekgyógyász, aneszteziológus-intenzív terápiás,
gyermekinfektológus, gyermekintenzív szakorvos
DPC Szent László Kórház Gyermekintenzív Osztály