Meghívó

Kedves kollégák!

A Háziorvosok Pszichiátriai és Pszichoszomatikus Akadémiája (HOPPA) továbbképző tanfolyam immár ötéves lett. 
Szeretettel köszönöm az előadók, a szervező cég, és magam nevében is azt a lankadatlan és inspiráló érdeklődést, mely a kongresszust övezi. 
A HOPPA továbbképző tanfolyam a test és lélek párbeszédét igyekszik megteremteni tudományos keretek között, s ezzel a szakmai sokszínűségével egyedülálló.   
Továbbképző tanfolyamunk célja az, hogy segítse a szomatikus orvoslásban dolgozó kollégákat a pszichiátriai, pszichoszomatikus, pszichoszociális kórállapotokkal kapcsolatos legújabb ismeretek megszerzésében, illetve segítse a szakmák közti párbeszédet és együttgondolkodást. 

Az ötödik, jubileumi Háziorvosok Pszichiátriai és Pszichoszomatikus Akadémiája továbbképző tanfolyamon több olyan témát is érintünk, melyet az előző évben kértek a résztvevők. Így idén kiemelten foglalkozunk az életkezdet, korai kötődés kérdéseivel, a családi kapcsolatok és a transzgenerációs minták hatásával a későbbi személyiségfejlődésre. Ismét lesznek előadások a szexuális medicina tárgykörében, valamint a bőrgyógyászati betegségek és mentális kórállapotok kapcsolatáról is fognak hallani. Újabb aspektusból foglalkozunk az affektív zavarokkal, a szkizofréniával és a depresszióval. Ezen kívül érdekes előadásokkal gazdagodhatnak a személyiség-zavarokkal kapcsolatban, a nárcisztikus és a borderline személyiségzavarról külön előadás hangzik el.  Ismét lesz szó igazságügyi és jogi ismeretekről, érdekes és tanulságos esetekre számíthatnak. 

A jubileumi HOPPA-n különleges színfolt lesz a pszichoterápiás blokk. Különböző pszichoterápiás irányzatokról hallhatnak a résztvevők, úgy mint a családterápia, a kognitív viselkedésterápia, a mindfulness, a traumatikus emlékek feldolgozását segítő EMDR terápia, a képzőművészetterápia, illetve a pszichoanalízis. Szeretnénk, ha az előadásokon keresztül a tanfolyam résztvevői betekinthetnének a pszichoterápiás rendelők ajtaja mögé, bepillantást nyernének a pszichoterápia folyamatába, illetve ismereteket szereznének a különböző pszichoterápiák alkalmazási területeiről és hatékonyságáról

Őszintén remélem idén is sikerült olyan programot összeállítani, mely felkeltheti az Ön érdeklődését is. 

A kollégák pszichiátria betegségekkel kapcsolatos ismereteinek növelésén túl érdemes azonban kicsit mindannyiunknak magunkra is figyelnünk. Mi gyógyítók, segítők is egyre fáradtabban, egyre kimerültebben gyakoroljuk megnehezített hivatásunkat. Beszéljünk tehát a jazzről, a kreativitásról, a költészetről is!  

A kiválónak ígérkező és a résztvevők kompetenciáját növelő szakmai program mellett a kongresszus hangulata, a Convention Kft. remek szervezése, a relaxációnak teret adó helyszín, a kulturális program mind az Önök töltekezését, kikapcsolódását szolgálja. 

A rendszeresen visszatérő kollégák mellett szeretnénk részvételre hívni a fiatalabb, kisgyermekes kollégákat is. Azért, hogy oldjuk a család és/vagy karrier konfliktust, a HOPPA kongresszus teljes időtartama alatt gyermekfelügyeletet, gyermekprogramokat biztosítunk a résztvevő kollégák gyermekeinek. 

A Háziorvosok Pszichiátriai és Pszichoszomatikus Akadémiája Magyarország első családbarát orvostovábbképző konferenciája. 

Őszintén remélem, hogy tanfolyamunk résztvevői között üdvözölhetjük, s az itt  megszerzett ismereteket hasznosítani tudja a betegek gyógyításában, valamint saját testi-lelki egészségének megőrzésében.Dr. Pászthy Bea Ph.D.
vezető egyetemi docens
Semmelweis Egyetem I. Gyermekgyógyászati Klinika