Könyvbemutató

Tisztelt Kollégák!

Eredetileg a 26. Antibiotikum Konferencián szerettem volna bemutatni az új Infektológia könyvet, amit a járvány nem tesz lehetővé, igy a videokonferencia adta lehetőséget kell kihasználnom.

A könyv szemléletében, szerkezetében, méreteiben tankönyv, de azt remélem, minden orvos számára tud segítséget nyújtani a mindennapi munkában. Kevesebb és tömörebb a „klasszikus infektológia”, így több hely jutott az elmúlt években problémássá vált területeknek, mint a multirezisztens kórokozók által okozott infekciók kezelése, a különböző beépített idegen testekhez kapcsolódó infekciók kezelése, a csökkent immunitású betegek infekciói, stb. Rövid szisztematikus áttekintést adunk a különböző szervrendszerek infekcióiról, hangsúllyal azok kezeléséről.

A könyv fejezeteinek írói mindannyian sok évtizedes gyakorlattal rendelkező kollégáim, mondhatnám barátaim, akik igen sok munkát fektettek egy–egy rész megírásába. Én magam igyekeztem a közel ötvenéves pályafutásom alatt összegyűjtött tapasztalataimat átvinni a kéziratba, illetve a szerkesztési munkába.

A könyv gyakorló orvosok, ágy mellett dolgozó kollégák munkája.

Prof. Dr. Ludwig Endre


További információ és megrendelés:
https://www.medicina-kiado.hu/kiadvanyaink/szak-es-tankonyvek/belgyogyaszat/infektologia/