Köszöntő

Tisztelt Kollégák!

Nagy megtiszteltetés számunkra, hogy meghívhatjuk Önöket az International Society for Infectious Diseases in Obstetrics and Gynecology (ISIDOG) következő, 2021. október 14-17. között Budapesten megrendezésre kerülő 4. Kongresszusára.

A járványügyi helyzet kedvező alakulása lehetőséget teremt arra, hogy az eredetileg tervezett online kongresszus helyett a háromnapos rendezvény első, magyar nyelvű napját személyes részvétellel szervezzük meg. A nemzetközi részvétellel folytatódó második és harmadik nap vegyes szervezésű lesz, ami az ISIDOG vezetőségi tagjainak és egyes meghívott előadók személyes részvételét és a hallgatóság személyes vagy online jelenlétét jelenti.

Az előadások típusai nem változnak. A kongresszus nyitó előadása a COVID-fertőzés globális hatásaival fog foglalkozni, majd megemlékezünk a szülészeti és nőgyógyászati fertőzések egyik úttörője, Wliem J. Ledger professzor munkásságáról. A plenáris előadások meghívott előadóval egy-egy főtémát járnak körbe, a szabad előadások pedig egy-egy tudományos műhely legfrissebb tapasztalatait ismertetik a szélesebb közönséggel. Mindemelett megszervezésre kerül a jól bevált poszter szekció is, ahol poszter vagy rövidített előadás keretében nyílik lehetőség az eredmények ismertetésére.

Mi más is lehetne megbeszélésünk vezető témája, mint a COVID fertőzés hatása a nőkre egyéni és társadalmi szinten, a terhességben és a gyermekágyas időszakban. Nem maradnak el szokásos témáink, az alsó genitális traktus fertőzéseinek diagnosztikája és kezelése, a kiegészítő kezelések kérdésköre, a bakteriális és virális szexuális úton terjedő fertőzések diagnosztikája és prevenciója sem.

Az ISIDOG Társaság Vezetősége és a helyi szervezők nevében reméljük, hogy az új kongresszusszervezés nem elkedvetleníti, hanem – ellenkezőleg – lelkesíteni fogja kollégáinkat a részvételre. A magyar részvevők számára nagy lehetőség, hogy a kongresszust az elérhető legmagasabb pontszámmal, 48 kreditponttal akkreditálták a megfelelő hatóságok.

A mielőbbi viszontlátás reményében küldjük üdvözletünket

Prof. Dr. Sziller István
helyi szervezőbizottság
Prof. Dr. Gilbert Donders
az ISIDOG elnöke