Tudományos programmal kapcsolatos információk

A kongresszus résztvevői szabad előadások megtartására és e-poszterek bemutatására egyaránt jelentkezhetnek. Az előadás összefoglalókat – maximum 2500 karakter – kizárólag online fogadjuk el a www.convention.hu oldalon, a Belföldi Rendezvények fülben található MAITT 2019 kongresszus linkjére kattintva. Az előadás összefoglalók beküldésének határideje: 2019. február 28.

A szabad előadások és az e-poszterek elfogadásáról a Tudományos Bizottság dönt, és erről az első szerzőt értesíti 2019. március 20-ig.

SZABAD ELŐADÁS

Az előadások időtartama 10 perc, melyet 2 perc diszkusszió követ.

E-POSZTER

Az e-poszter prezentáció időtartama 5 perc, melyet 2 perces megbeszélés követ. Az e-poszter Powerpoint-ban elkészített diáit a szabad előadásokhoz hasonlóan a kongresszusi diaszobában kell feltölteni a MAITT rendszerébe. Papír alapon nem kell a posztert nyomtatni!
A poszter bemutatás maximum 6 db Powerpoint diát tartalmazhat, amiket a kongresszus időpontjára kell elkészíteni és a kongresszusi diaszobában kell majd feltölteni a MAITT rendszerébe. A szóbeli poszter prezentáció időtartama 5 perc, melyet 2 perces megbeszélés követ. Papír alapon nem kell posztert nyomtatni!

Az E-poszter diák külalakjában semmilyen megszorítás nincs, a szerkezetüknek azonban követnie kell az absztraktok szokásos tagolását. Ez eredeti közlemények esetében a Bevezetés – Módszer – Eredmények - Következtetés, az esetismertetések esetében a Bevezetés – Esetismertetés - Megbeszélés címeket kell tartalmazza. Irodalomjegyzék nem szükséges, csak akkor, ha a téma szempontjából feltétlenül releváns.

IGÉNYBE VEHETŐ TECHNIKAI ESZKÖZÖK

Számítógépes kivetítő, laser pointer.