Beköszöntő

Kedves Kollégák,

A Magyar Kontinencia és Urogynekológiai Társaság 2021. november 18-20. között, Mátrafüreden tartja meg II. kongresszusát. Mint sok más tudományos társaságot, egyesületet, a COVID pandémia harmadik hulláma minket is válaszút elé kényszerített. Soron következő konferenciánk 2021 tavaszán lett volna esedékes. A járványhelyzet nem engedte meg a személyes jelenléttel történő kongresszusrendezést, online formában tudtuk volna a tudományos eseményt lebonyolítani. Vezetőségi döntést követően úgy határoztunk, hogy tartalmasabb, a résztvevők számára hasznosabb kongresszust tudunk szervezni a hagyományos, jelenléthez kötött lebonyolítási formában. Ennek értelmében és a járvány csillapodásának reményében helyeztük át az időpontot őszre. Amikor ezen sorokat olvassák, talán Magyarországot is elérte már a járvány negyedik hulláma, mégis reménykedünk abban, hogy a magas átoltottságnak köszönhetően sikerül a tervezett időben, helyszínen és módon megrendeznünk a konferenciát. Ami biztos, bárhogyan alakul is a járványhelyzet, személyes jelenléttel bármely tudományos rendezvény csak védettségi igazolvánnyal látogatható. Kérjük, ezt vegyék figyelembe jelentkezéskor. A korábbi rendezvényeinkhez hasonlóan tehát teltházas, hagyományos rendezésű kongresszusra számítunk illetve készülünk, de a járványhelyzet kedvezőtlen alakulásával kapcsolatos vészforgatókönyvünk is van. A technikai kivitelezésben immár hagyományosan a Convention Budapest Kft a partnerünk. 

A tudományos programot ezúttal is megpróbáltuk a társaságunk által képviselt mind szakirányultságában, mind képzettségében jelentős sokszínűséget mutató tagságunk érdeklődésének megfelelően összeállítani. Újdonságként csütörtök délelőttre olyan „workshop”-okat terveztünk, melyek nemcsak orvos, hanem gyógytornász, ápoló, dietetikus, védőnő kollégáink számára is hasznos, gyakorlati ismereteket szolgáltathatnak egy-egy témában. Ugyancsak új kezdeményezés a frissen Ph.D fokozatot szerzett kollégáink kutatási témáját bemutató szekció. A gyermek-felnőtt kontinencia ellátás, urogynekológia, neurourológia területéről pedig a 2021-ben legnagyobb érdeklődésre számot tartó témákban rendezünk olyan előadás blokkokat, ahol a szakterület specialistái számolnak be a jelenleg standardokról, újdonságokról illetve minden szekció végén kierjesztett kerekasztal-beszélgetés keretében adunk lehetőséget a vitára, megbeszélésre. Szabad előadások bejelentésére is lesz mód, csakúgy, mint a szakdolgozói szekcióban, ahol átfogó előadások mellett, saját tapasztalatok bemutatására is lehetőség nyílik majd. Több külföldi előadóval is kapcsolatban állunk, érkezésük, előadásuk a mindenkori járványhelyzet függvénye. A konferencia legfontosabb szakmapolitikai eseménye az új vezetőség megválasztása lesz.  A részletes programról tájékozódhatnak a Convention Budapest Kft honlapján.

A konferencia az idén megújult, mátrafüredi Hotel Avarban kerül megrendezésre, ahol tudományos program kiváló megszervezése mellett minden kényelem adott egy zavartalan, egyben pihentető kongresszusi részvételre. A Magyar Kontinencia és Urogynekológiai Társaság nevében ezúttal szeretettel várjuk minden kedves érdeklődőt, tagtársunkat, kollégánkat. 


Dr. Endrődi Tamás
társelnök
Dr. Majoros Attila
társelnök 
Prof. Dr. Szabó László
társelnök 

Magyar Kontinencia és Urogynekológiai Társaság