Köszöntő

Tisztelt kollégák!

A Magyar Dermatológiai Társulat egyik meghatározó eseménye a Nagygyűlés, valamint a hozzá kapcsolódó Dermato-Pharma Szakkiállítás, melyet idén 92. alkalommal 2019. november 28-30. között rendezünk meg.

Örömünkre szolgál, hogy a kongresszus iránti érdeklődés mind a kollégák, mind az ipari partnerek részéről folyamatosan nőtt az elmúlt években. A tavalyi rendezvényünkre ezer fölötti létszámban regisztráltak és a céges részvétel is emelkedett. Az MDT Nagygyűlése 2019-ben az észak-alföldi cívisvárosban, Debrecenben kerül megrendezésre. Az idei évben először választottunk vidéki helyszínt. A helyszín kiválasztásakor igyekeztünk eleget tenni a folyamatosan bővülő igényeknek, illetve szem előtt tartottuk, hogy idén az MDT Kozmetológiai Kongresszusa Budapesten lesz. Jövőbeli tervünk, hogy minden negyedik évben a Kozmetológiai Kongresszust Budapesten, a Nagygyűlést pedig vidéki helyszínen szeretnénk megszervezni. 

A Nagygyűlés programját tekintve ezúttal is megtalálják az állandó, legnagyobb témaköreinket. Két szekcióban tervezzük diszkutálni a bőrgyógyászatban előforduló újdonságokat. Lehetőség lesz interaktív előadásokra és ismét összemérhetjük tudásunkat játékosan a dermatoszkópos vetélkedő keretén belül. 2019-ben a közgyűlés meghatározó programja lesz a konferenciának, hiszen a következő három év vezetőségét fogjuk megválasztani. Ennek köszönhetően a közgyűlésen való részvétel rendkívül fontos lesz. 

Az idei évben is neves külföldi kollégák fogadták el Társulatunk meghívását. Professzor Hubert Pehamberger a magyar dermatoonkológia elkötelezett támogatója, Professzor John McGrath a molekuláris biológia és a genetikai betegségek elismert nemzetközi szaktekintélye, Professzor Branka Marinovič a horvát bőrgyógyászat kiemelkedő képviselője és Professzor Kilian Eyerich Münchenből az atópiás dermatitis kialakulásának és terápiájának kutatásában ért el jelentős eredményeket. 

A vezetőség törekvése, hogy a kongresszus 2019-ben is a megszokott magas szakmai színvonalat képviselje. Bízunk benne, hogy ehhez minél több kolléga hozzájárul előadások, betegbemutatások és poszterek bejelentésével, melyeket a Nagygyűlés Tudományos Bizottsága a feltüntetett határidőig fogad el a rendezvény honlapján keresztül. Kérjük, időben gondoljanak a jelentkezésre és éljenek az MDT tagok számára biztosított kedvezményes regisztrációs lehetőséggel. Bízunk benne, hogy mind a tudományos, mind a társasági programok mindenki megelégedésére szolgálnak majd. 


Szeretettel várjuk Önöket 2019-ben az MDT Nagygyűlésén Debrecenben! 


Prof. Dr. Szegedi Andrea
MDT elnök
Dr. Baltás Eszter
MDT főtitkár