Köszöntő

Kedves Kollégák!

Mindannyiunk életét megváltoztatta és naponta kihívások elé állítja a COVID – 19 világjárvány. Kihívásokkal teli, bizonytalan időszakot élünk, de reméljük, hogy idén novemberben lehetőségünk nyílik a személyes találkozásra, és szokásos éves tudományos kongresszusunkat már személyes jelenléttel tudjuk megrendezni.

Nagy örömünkre szolgálna, ha 2021 novemberében találkozhatnánk a Magyar Dermatológiai Társulat 94. Nagygyűlésén, valamint a hozzá kapcsolódó XX. Dermato- Pharma Szakkiállításon.

Rendezvényünk arca Berde Károly Professzor, aki 1931-40 között volt a pécsi Bőr- és Nemikórtani Klinika igazgatója. Jelentős érdemeket szerzett a bőr- és nemibetegségek kutatása terén. Berde Professzor úr behatóan foglalkozott a hólyagos bőrbetegségekkel és fertőző bőrbetegségekkel, különös tekintettel a bőr gombás és bakteriális fertőzéseire, szifiliszre.

A nagy érdeklődésre számot tartó továbbképző előadások, és esetismertetések mellett a tavalyi évhez hasonlóan társulatunk egy-egy szekciójának adunk lehetőséget a plenáris teremben tematikus program összeállítására. Ez alkalommal a Contact Dermatitis és a Gyermekbőrgyógyászati Szekció kiváló kollégái állítják össze tudományos programjukat. A társszakmák közül ebben az évben a Magyar Angiológiai és Érsebészeti Társaságot hívjuk meg, hogy olyan határterületeket érintő témákban adjanak elő, amelyek több szakterület kollégáinál is érdeklődésre tarthatnak számot. Bízunk benne, hogy a szakmai program ezen széles palettája számos új információt jelent majd kollégáink számára.

Társulatunk Nékám plakett díjazottja, Professzor Johannes Ring, a kiváló német immunológus-allergológus, valamint a tiszteletbeli tagságra jelölt kollégáink, Professzor Petr Arenberger, a cseh bőrgyógyászat kiemelkedő képviselője, és Dr. Neil Rajan a jeles angol dermatogenetikus tavalyi évben nem tudták átvenni kitüntetéseiket, ezért őket ebben az évben látjuk majd vendégül. Továbbá ismét átadásra kerül a Kaposi Emlékérem is, mellyel társulatunk a magyar bőrgyógyászok szakmai munkásságát ismeri el.

A vezetőség mindent megtesz annak érdekében, hogy ismét színvonalas rendezvényre kerüljön sor, a szakma különböző területein működő kollégák igényeit kielégítve. A konferencia színhelye, amennyiben lehetőségünk nyílik a személyes találkozásra, újdonságként a siófoki Hotel Azúr lesz.

A kedves kollégák aktív részvételére számítunk, várjuk előadással vagy poszterrel történő jelentkezésüket rendezvényünk tudományos programjába.

Szeretettel várjuk Önöket november 18-20 között a 2021. évi MDT Nagygyűlésen!

Prof. Dr. Gyulai Rolland
MDT elnök
Dr. Szabó Éva
MDT főtitkár
Prof. Dr. Holló Péter
MDT Rendezvények
Operatív Team vezetője