Cadaver workshop

Kedves kolléganők, kollégák!

Ezúton invitáljuk Önöket egy egyedülálló, Magyarországon elsőként megrendezett workshopra, amely a Kozmetológiai Kongresszus ideje alatt kerül megszervezésre. 


Általános információk

A cadaver workshop helyszíne

Semmelweis Egyetem, Általános Orvostudományi Kar, I. sz. Patológiai és Kísérleti Rákkutató Intézetének boncterme
Budapest, VIII. ker., Mária u. 33-37.
Fizikailag a bejárat a Semmelweis Egyetem Belső Klinikai Tömbjének udvaráról nyílik, ahová a Szentkirályi, Baross vagy Mária utcából lehet bejutni (pl. a Mária u. 41. szám alatti kapun át). Parkolási lehetőség az egyetem udvarán nincs.


A cadaver workshop időpontja

2019. június 20., csütörtök, 8 és 15 óra között. 


A workshop vezető orvosa

Dr. Tatjana Pavicic, müncheni bőrgyógyász, kozmetológus, a Merz Aesthetics vezető szakértője.
Számos nemzetközi szakmai társaság, szövetség tagja, vezető tisztségviselője (IMCAS, DASIL, IPS, ISDS, GD), nemzetközi rendezvények állandó előadója, study-k, cadaver workshop-ok résztvevője, vezetője: https://www.pavicic-muenchen.de/?lang=en

Fontos információ: Ez a tanfolyam jogilag,  és etikailag mindenben megfelel az előírásoknak.

Összefoglaló

Az arcon, kiemelten a középarcon való munka során  fontos az anatómiai ismeretek biztonságos alkalmazása ahhoz, hogy eredményes, a páciens által várt eredményt érjük el, nem utolsó sorban szövődmények nélkül. A veszélyzónák ismerete és megtalálása, illetve a nem kívánt mellékhatások és szövődmények felismerése a sikeres beavatkozás alapja. A cadaveren való gyakorlás olyan lehetőség, ahol a mindennapokban végzett beavatkozásokkal azonos anatómiai szituációban, de kockázat nélkül lehet elsajátítani a beavatkozások biztonságos módját, a helyes és leginkább sikeres injekciózási technikákat. Ezáltal a mindennapi gyakorlatban minél jobb esztétikai eredményt érhetünk el szövődmények nélkül. A szövődmények azonnali felismerése és időben elvégzett helyes kezelése révén kivédhetők vagy minimalizálhatók a maradandó károsodások.

A cadaver workshop célja megérteni, leellenőrizni a kezelt terület anatómiai felépítését, a beinjekciózott anyag legmegfelelőbb helyre való eljuttatását, illetve az anatómiai szemlélet fejlődésével a későbbiekben elkerülni a töltőanyag komplikációkat az arc különböző mélységeiben végzett beavatkozások közben. 

A cadaver workshop technikai leírása

A gyakorlat friss tetemeken történik, amelyeken az arc hozzáférhető. Egy résztvevő egy arcfelet kezelhet a vezető orvos útmutatásai és a kivetített kép alapján. A workshop során minden résztvevő által 1 ml hialuronsavas termék és 1 adag fiziológiás sóval higított kalcium-hidroxi apatit termék kerül beinjekciózásra.


Részvételi díjak

A gyakorlaton beavatkozást végző résztvevő orvos részvételi díja bruttó 360 euró. A résztvevők száma limitált. 

Túljelentkezés esetén a létszámon felül jelentkezők az előadóteremben kivetítésen nézhetik végig a workshopot. A kivetítésen résztvevő orvos számára a részvétel bruttó 150 euró.
(árak forintban a napi árfolyamon átszámítva értendőek)

Jelentkezés kizárólag e-mailben lehetséges. Minden további információ kolléganőnk megküld a jelentkezők részére.
Szaniszló Kata
, E-mail: kszaniszlo@convention.hu