Köszöntő

Tisztelt Kollégák!

2018 októberében a Magyar Urológusok Társasága új vezetőséget választott. Az előző ciklus három évében kimagasló színvonalú nemzeti kongresszusok kerültek megrendezésre. Az új vezetőség célul tűzte ki, hogy mind szakmai, mind társasági szempontból az előző évekhez mérhető, kollégáink elvárásainak minden szempontból megfelelő rendezvénnyel köszöntse a hazai urológusokat, szakdolgozóinkat és támogatóinkat. 2019. október 10-12. között Egerben kerül megrendezésre a Társaság XXIV. kongresszusa. A történelmi helyszín, a gasztronómiai és borászati kultúránk egyik fellegvára adott ahhoz, hogy tudományos tartalommal sikerüljön megtölteni a közösen eltöltött időt, de lehetőséget biztosítson a társasági kapcsolatok építésére is.

Hasonlóan az előző évekhez a rendezvényen a hazai urológiai műhelyek vezetői felkért eladásokkal, a külföldi meghívottak a szűkebb szakterületük átfogó bemutatásával készülnek. Emellett lehetőség adódik bejelentett előadásokra urológus kollégáink, kutatóink és szakdolgozóink részéről, mely szekció az utóbbi években méltán aratott egyre nagyobb sikereket. A kongresszus változatosságát fogja biztosítani, hogy továbbképzések, szimpóziumok és poszter bemutatások is lesznek. Szerencsére ismét lehetőségünk adódik Európa vezető urológusaitól ESU kurzus keretein belül tömör képzésen részt vennünk, mely témája a prosztatarák. A kongresszus az előző éveknek megfelelően ismét magas akkreditációs pontokkal gazdagítja a regisztráltakat.

Szeretettel várunk mindenkit Egerben azok közül, akik az előző kongresszusokon is részt vettek és reméljük, hogy új Kollegákat is köszönteni tudunk!Dr. Flaskó Tibor
elnök
Magyar Urológusok Társasága