Köszöntő

Tisztelt Kollégák! 

A VI. Pécsi Kardiovaszkuláris Prevenciós és Rehabilitációs Kongresszusra invitáljuk Önöket, mely a Magyar Kardiológusok Társasága Kardiovaszkuláris Prevenciós és Rehabilitációs Munkacsoport és a Magyar Kardio-vaszkuláris Rehabilitációs Társaság közös szervezésében kerül megrendezésre. Az elmúlt évben a járványügyi helyzet miatt kongresszusunk elmaradt. Idén, ha lehetséges személyes jelenléttel, ha nem, akkor online tartjuk meg rendezvényünket. Kongresszusunk ismét közös kongresszus lesz a PTE Szívgyógyászati Klinikával, ezzel is törekedve arra, hogy minél több információt tudjunk nyújtani Kollégáink számára. 

A kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében, gyógyításában, és rehabilitációjában dolgozó kardiológus, belgyógyász, angiológus, rehabilitációs szakorvos kollégákon kívül várjuk a családorvos kollégákat is, akikre nélkülözhetetlen szükség van a kardiovaszkuláris betegek ellátásában. Kongresszusunkon célunk az aktualitások bemutatása, a főbb terápiás és diagnosztikus eljárások összefoglalása, a számos klinikai útmutató mindennapi életre való adaptációja, valamint a Covid-19 kardiovaszkuláris vonatkozásainak tárgyalása.  

Külön szeretnénk meghívni idén is a kardiovaszkuláris betegekkel foglalkozó szakdolgozókat is, akik munkája nélkül nem lenne sikeres orvosi tevékenységünk sem. A mindennapi életben megszerzett tapasztalataikat megoszthatják egymással a szakasszisztensek, ápolók, dietetikusok, gyógytornászok, egészségnevelők és pszichológusok.

Előadás tartására/poszter bemutatására várjuk az absztraktokat, mind az orvoskollégáktól, mind a szakdolgozóktól. 

Személyes jelenléti kongresszus esetén a kongresszus helyszíne: Pécs, Kodály Központ.  

Sok szeretettel várunk minden kedves Kollégát tudományos rendezvényünkre, melynek időpontja: 2021. szeptember 23-25.Dr. Szabados Eszter
tanszékvezető egyetemi docens
PTE KK, I.sz. Belgyógyászati Klinika
Kardiológiai Prevenciós és Rehabilitációs Tanszék
MKT Prevenciós és Rehabilitációs Munkacsoport
vezetője
Dr. Páder Katalin
osztályvezető főorvos
Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet
Kardiológiai Rehabilitációs Osztály
Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság
elnöke