Köszöntő

Tisztelt Kollégák, kedves Barátaink!

A VII. Pécsi Kardiovaszkuláris Prevenciós és Rehabilitációs Kongresszusra invitáljuk Önöket, mely a Magyar Kardiológusok Társasága Kardiovaszkuláris Prevenciós és Rehabilitációs Munkacsoport és a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság közös szervezésében kerül megrendezésre. Kongresszusunk ismét közös kongresszus lesz a PTE Szívgyógyászati Klinikával, ezzel is törekedve arra, hogy minél több információt tudjunk nyújtani Kollégáink számára.

Kongresszusunkon célunk az aktualitások bemutatása, melyben a 2021-es év bővelkedett, a főbb terápiás és diagnosztikus eljárások összefoglalása, a számos klinikai útmutató mindennapi életre való adaptációja.

Orvoskollégáink mellett idén is számítunk a kardiovaszkuláris betegekkel foglalkozó szakdolgozók jelenlétére is, hogy a mindennapi életben megszerzett tapasztalataikat megoszthassák egymással.

Előadás tartására várjuk az absztraktokat kardiovaszkuláris prevenció és rehabilitáció témakörben, mind az orvoskollégáktól, mind a szakdolgozóktól.

Nagy örömünkre szolgált, hogy a tavalyi évben személyes jelenléti kongresszuson tudtunk találkozni.Reméljük ez ebben az évben is így lesz!

A kongresszus helyszíne változatlanul: Pécs, Kodály Központ.
A kongresszus időpontja: 2022. szeptember 22-24.

Sok szeretettel várunk minden kedves Kollégát tudományos rendezvényünkre!


Dr. med.habil Szabados Eszter PhD
tanszékvezető egyetemi docens,
MKT Prevenciós és Rehabilitációs Munkacsoport
vezetője
Dr. Kohut László PhD
c. egyetemi docens,
Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság
elnöke


Tisztelt Kollégák!

Immár hagyományos jelleggel 2022. szeptember 22-24. között Pécsett a Kodály Központban ismételten megrendezzük a Pécsi Kardiológus Kongresszust. Engedjék meg, hogy szeretettel meghívjam Önöket erre a rendezvényre, a Pécsi Tudományegyetem Klinikai Központ valamennyi dolgozója nevében. A kongresszus a Magyar Kardiológus Társasága Kardiovaszkuláris és Rehabilitációs Munkacsoporttal és a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társasággal közös szerevezésben kerül megrendezésre.

Reményeink szerint, idén a járványügyi helyzet lehetővé teszi a közös kongresszus jelenléti formában történő megrendezését, melynek keretében a résztvevők megismerhetik a PTE Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinika kardiológiai, hemodinamikai, szívsebészeti, elektrofiziológiai valamint pacemaker munkacsoportjainak tevékenységét.

Az idei kongresszuson is nagy teret kapnak a COVID-19 pandémia kardiovaszkuláris vonatkozásai, amelyek jelentős részben új kardiológiai kihívásokat helyeztek előtérbe. Áttekintést nyújtunk a legfrissebb, legfontosabb nemzetközi kardiovaszkuláris irányelvekről és állásfoglalásokról. Ezen túlmenően az érdeklődők betekintést nyerhetnek a Szívgyógyászati Klinika kardiológia, hemodinamikai, szívsebészeti, elektrofiziológiai valamint pacemaker munkacsoportjainak tevékenységébe is. A kongresszus fő témáit ennek megfelelően alakítjuk ki, remélve, hogy mindenki megtalálja az érdeklődésének leginkább megfelelő témaköröket.

A kongresszus a háziorvos, belgyógyász, kardiológus és szívsebész szakorvos kollégák, szakasszisztensek számára továbbképzési és pontszerzési lehetőséget biztosít. Ebben az évben is megrendezzük a szakdolgozói szekciót, amely az eddigiek során mindig nagy érdeklődésre tartott számot.

A szervezőbizottság nevében tisztelettel várunk minden kedves Kollégát és érdeklődőt tudományos rendezvényünkre!

Prof. Dr. Cziráki Attila 
egyetemi tanár, klinikaigazgató
PTE KK Szívgyógyászati Klinika