Köszöntő


Tisztelt Kollégák!

A Magyar Kardiológusok Társasága Kardiovaszkuláris Prevenciós és Rehabilitációs Munkacsoportja, és a Magyar Kardiovaszkuláris Rehabilitációs Társaság közös szervezésében kerül megrendezésre az V. Pécsi Kardiovaszkuláris Prevenciós és Rehabilitációs Kongresszus. A tavalyi évhez hasonlóan idén is közös kongresszussal jelentkezünk a PTE Szívgyógyászati Klinikával, így a kardiológiai témák széles spektrumát nyújtjuk Önök számára. 

Szeretettel invitáljuk rendezvényünkre mindazokat a kollégákat és munkatársakat, akik tevékenyen részt vesznek a kardiovaszkuláris betegségek megelőzésében, gyógyításában vagy rehabilitációjában, és azokat is, akik érdeklődnek ezen nagyon fontos téma iránt. Várjuk a családorvos kollégákat, akik nélkül a kardiovaszkuláris megelőzés nem működik, a diabetológus, és belgyógyász kollégákat, akik nagy számban találkoznak magas kardio-vaszkuláris rizikójú betegekkel. Ebben az évben a belgyógyászati angiológia is kiemelt témakör lesz kongresszusunkon.

Külön szeretnénk meghívni minden szakdolgozót, akik kardiovaszkuláris betegekkel foglalkoznak. Tudjuk, nélkülük nem lenne sikeres az orvosi tevékenységünk sem. Külön szekciókban beszélhetik meg az aktualitásokat a kardiológiai szakasszisztensek, ápolók, dietetikusok, gyógytornászok, egészségnevelők, pszichológusok.

Előadás tartására várjuk az absztraktokat mind az orvoskollégáktól, mind a szakdolgozóktól! Új lehetőség fiatalabb kollégáink számára a Fiatal előadók szimpóziuma, ahová várjuk a 40 évnél fiatalabb előadók absztraktjait. A három legjobb előadás külön díjban részesül!
Örömünkre szolgál, hogy felkért előadóink között az ország legjobb szakembereit, a témák elismert szaktekintélyeit üdvözölhetjük.

A kongresszus helyszínéül ismét a Kodály Központot választottuk, a rendezvényt követő esti program pedig Palkonyán, a Mokos pincészetben kerül megrendezésre.


A tudományos ülésre és az azt követő programokra minden érdeklődőt sok szeretettel várunk Pécsett, 2019. szeptember 26-28 között. 


Dr. Páder Katalin 
az MKRT elnöke
Dr. Szabados Eszter 
az MKT Kardiovaszkuláris Prevenciós és 
Rehabilitációs Munkacsoport helyettes vezetője
Dr. Vértes András
az MKT Kardiovaszkuláris Prevenciós és
Rehabilitációs Munkacsoport vezetőjeTisztelt Kollégák!

Az elmúlt évben első ízben került sor az MKT égisze alatt rendezett IV. Pécsi Kardiológiai Prevenciós és Rehabilitációs Kongresszus valamint a VII. Pécsi Kardiológiai Napok összevont rendezvényére, a Pécsi Kardiológiai Kongresszusra.

Az összevont rendezvény megítélésünk szerint sikert aratott, akár a résztvevők számát, akár az elhangzott előadások színvonalát, sokszínűségét tekintjük. Ezért ebben az évben is az elmúlt évhez hasonló struktúrában és keretek között csatlakoznak a PTE Klinikai Központ Szívgyógyászati Klinika kardiológiai, hemodinamikai, szívsebészeti valamint pacemaker/elektrofiziológiai munkacsoportjainak dolgozói a Pécsi Kardiológiai Kongresszushoz. 

Ebben az évben is számos aktuális fő témát tervezünk bemutatni és megtárgyalni, amely vélhetően a gyakorló klinikusok körében kiemelt jelentőséggel bír. Idén is betekintést nyújtunk az európai és világ egyéb tájain megrendezésre került fontosabb kardiológiai kongresszusokon elhangzott újdonságokba és ismertetjük a legújabb irányelveket. A kongresszuson helyt adunk a tavalyi évben nagy sikerrel lebonyolított szakdolgozói fórumnak, továbbá az érdeklődő háziorvos kollégák által felvetett kérdéseket is igyekszünk dedikált szekciók keretein belül megválaszolni. 

A kongresszus a háziorvos, belgyógyász, kardiológus és szívsebész szakorvos kollégák, szakasszisztensek számára továbbképzési és pontszerzési lehetőséget biztosít.

Reméljük, hogy kellemes emlékekkel, új szakmai ismeretekkel gazdagíthatjuk az VIII. Pécsi Kardiológiai Napok résztvevőit. 


A szervezőbizottság nevében tisztelettel várunk minden érdeklődőt rendezvényünkre!


Prof. Dr. Cziráki Attila
intézetvezető
PTE KK Szívgyógyászati KlinikaFontosabb dátumok

Első - második értesítő kiküldésének határideje2019. március 15.
Absztrakt beküldési határidő2019 augusztus 20.
Kedvezményes részvételi díj fizetésének és szállásfoglalásnak határideje2019. július 1.
Pécsi Kardiológiai Kongresszus2019. szeptember 26-28.