Köszöntő

Kedves Kollégák!

A pandémia sokadik hullámánál tartva még mindig megjósolhatatlan, hogy mi vár ránk novemberben, és a fertőzésveszély lecsengésével enyhülnek-e a biztonsági intézkedések. Bízunk benne, hogy a személyes részvételre, ha korlátok között is, de idén újfent mód nyílik, és ennek megfelelően klasszikus rendezvényre készülünk 2022. november 10-12. között. A bizonytalan járványügyi helyzet miatt a kiscsoportos gyakorlati kurzusokat nem hirdetjük meg. Ebben az évben egy új helyszín, a Radisson Blu Béke Hotel (1067 Budapest, Teréz krt. 43) ad majd otthont a nagygyűlésnek.

Negyedszázad elteltével, évről-évre tapasztalhatjuk, hogy a nemibetegségek témaköre „sajnos/szerencsére” kifogyhatatlan forrást kínál az előadások alapjául. Terítéken lesznek a klasszikus STI kórképek és ágensek: szifilisz, gonorrhoea, chlamydia, HIV, HSV stb., de egyéb vonatkozásokban is hallhatunk majd új információkat, érdekes esetismertetéseket, aktuális kivizsgálási és terápiás ajánlásokat. A COVID-fertőzés szövődményeként kialakuló férfi-meddőség; a transzneműek ellátásának bonyolult kérdésköre; az mRNS alapú, modern HPV diagnosztika jelentősége mellett új, STI szerepkörben felbukkanó enterális kórokozók; a HIV gyógyszerrezisztencia-vizsgálatok; illetve egyéb fontos dermatológiai, nőgyógyászati, genitális onkológiai és proktológiai témák is megvitatásra kerülnek.

Örömmel fogadjuk az előadásra jelentkező kollégák absztraktjait is, melyeket a Convention Kft weboldalán lehet majd feltölteni.

Szeretettel várjuk a szerteágazó téma iránt érdeklődő kollégákat egy újabb hangulatos, színes, remélhetőleg maszkmentes eseményre, ahol az interaktív tudományos program mellett jó alkalom kínálkozik a szakmai-baráti beszélgetésekre is.

Szívélyes üdvözlettel:
Dr. Várkonyi Viktória
a Magyar STI Társaság elnöke

Dr. Balla Eszter
a Magyar STI Társaság főtitkára