Beköszöntő

Kedves Kollégák!

A több mint 20 éves múlttal rendelkező Magyar Kontinencia Társaság (MKT) számos sikeres kongresszusának szervezése után, a Magyar Urológusok Társasága (MUT) és a Magyar Nőorvos Társaság (MNT) Urogynekológiai Szekciója, 2015-ben Cegléden szervezte meg első kongresszusát.  A téma interdiszciplináris jellegére való tekintettel, a társszakmák egymáshoz közelítését célul tűzve, a Kontinencia Társaság és az Urogynekológiai Szekció 2017-ben már első, nagysikerű közös szervezésű kongresszusát tartotta Budapesten, a Margit szigeten.
2019 májusában - folytatásaként a megkezdett útnak - a Magyar Kontinencia Társaság és a MUT/MNT Urogynekológiai szekciója immár 2. közös kongresszusát tartja meg Pécsett.
A rendezvény az urogynekológia, a funkcionális urológia, a neuro-urológia, kismedencei határterületi betegségek-sebészeti tevékenységek, rehabilitáció és fizioterápiás ellátás, gyermekgyógyászati-sebészeti ellátás legnevesebb szakembereit felvonultató, 3 napos konferencia és továbbképző tanfolyam lesz, ami a legnagyobb hazai tudományos összejövetelnek számít ebben a témában. Külön külföldi előadókkal színesített szekció, és a szokásosnál jelentősebb szakdolgozói szekció is részét képezi a programnak. A felkért előadások mellett szabad prezentációk bejelentésére is lesz mód.

A tanfolyamot a Semmelweis Egyetem felé és a European Board of Urology (CME) akkreditációra felterjesztettük.

Magyarország mediterrán régiójának fővárosaként Pécs látja vendégül az érdeklődőket, a csodás Kodály Központban. A tudományos programok mellett szeretnénk teret adni a kötetlen baráti eszmecseréknek is, ehhez tipikus baranyai társasági programok szervezésével igyekszünk hozzájárulni.

Prof. Dr. Szabó László az MKT elnöke, illetve Dr. Endrődi Tamás és Dr. Majoros Attila az Urogynekológiai Szekció társelnökei nevében is nagy örömmel és szeretettel hívok meg minden érdeklődőt Pécsre! Bízunk benne, hogy tanfolyam és kongresszus felkeltette érdeklődésüket és nagy számban üdvözölhetjük Önöket Konferenciánkon.
Dr. Pytel Ákos
főtitkár
Magyar Kontinencia Társaság