Köszöntő

Tisztelt Kollegák!

Bizonyára Önök is folyamatosan értesülnek a világ egyre több országára, így hazánkra is kiterjedő koronavírus járvány híreiről. Felelős rendezvényszervezőként elsődleges célunk a küzdelemben részt vevő orvosok és szakdolgozók biztonságának megőrzése, az esetleges fertőzésveszély kizárása.  A 26. Országos Védőoltási Továbbképző Tanfolyam a jelenlegi kockázatos körülmények miatt a résztvevők és a velük kapcsolatba kerülő betegek életének, egészségének védelme érdekében, a járványügyi helyzet folyamatos követése mellett, elhalasztva kerül megrendezésre.

 

26. Országos Védőoltási Továbbképző Tanfolyam új dátuma: 2020. augusztus 13-15.
A befizetett regisztrációs díjak természetesen érvényesek lesznek az új időpontra.

Kérjük tisztelettel azon kedves vendégeinket, akik szállást foglaltak, jelezzék a szállodának foglalásuk áthelyezésének kérelmét legkésőbb március 20-ig a reservation@aquaworldresort.hu e-mail címen.


Megértésüket ezúton is köszönjük!
Üdvözlettel,

Budapest, 2020.03.10

Dr. Jelenik Zsuzsanna
a Tudományos és Szervező Bizottság elnöke

Miklósi Ferenc 
igazgató
Convention Budapest Kft.

A jövő záloga a jelenben hozott jó döntés

Tisztelt Kolléganők és Kollégák!

A 26. Védőoltási Továbbképző Tanfolyamot ismét Budapesten rendezzük meg.

Gyorsan eltelt az előző rendezvényünk utáni év, ami sok változás hozott. Bekerült a varicella elleni védőoltás a kisdedek oltási naptárába, átszervezés miatt megszűnt az Oltást Követő Nemkívánatos Eseményeket (OKNE) kivizsgáló munkacsoport és a www.vacsatc.hu honlap, mely szakmai információkon túl, beszámolókat és híreket továbbított.

A kollégák lelkesedése és igénye azonban továbblendítette az érintetteket és újra összeszedtük azokat a témákat, amik a gyakorló orvosok számára fontosak lehetnek. Lesz megint kommunikációs gyakorlat, egyre nehezebb terület felé haladva. Ennek a szekciónak része egy LázBarát projekt, ami a lázcsillapítás újféle megközelítését tanítja meg a szülőknek. Ízelítőt adunk az utazási medicináról érdekes esetek közös megoldásán keresztül.

A védőoltások közvetett hatásán túl egyre több ismeret gyűlt össze a közvetett előnyeiről.

Két nagy blokk foglalkozik az „örökzöld” morbillivel és a varicellával. Áprilisra már sok tapasztalat fog összegyűlni az oltási naptárba történő beillesztésről is, erről a kollégák véleményét is várjuk.

Izgalmas téma az immuno-genetika szerepe a fertőzésekre való hajlamra. A vakcinológia új perspektívája a nem-fertőzőbetegségek elleni vakcinák és a terápiás vakcinák. „Ismétlés a tudás anyja”; hasznos újra átnézni azt, hogy az oltóanyagok biztonságosságának növeléséért milyen vizsgálatok és változtatások történtek. Kitekintünk az állatorvos tudomány területére, idén az invazív kullancsfajok és azok rezervoirjairól tanulva.

Négy szimpóziumon képviseltetik magukat a védőoltást forgalmazó cégek. Lesz művészettörténeti séta, újraélesztés helyett az anafilaxia és az akut rosszullét elhárítása lesz a pénteki gyakorlat témája. A tanulás mellet ünnepi vacsora, majd tánc és pihenés is várja a résztvevőket.

Találkozzunk 2020. augusztus 13-15. között Budapesten!


Dr. Jelenik Zsuzsanna
a Tudományos és Szervező Bizottság elnöke


Fontosabb időpontok

Értesítő és absztrakt felhívás elektronikus kiküldésének határideje:2020. január 10.
Bejelentett előadás összefoglalók leadásának határideje:2020. március 1.
Értesítés az absztraktok elfogadásáról:2020. március 15.
A felkért előadók nyomtatásra szánt (kép nélküli) diasorának leadásának határideje:2020. március 20.
Kedvezményes részvételi díj fizetésének határideje, szállásfoglalás:2020. március 1.
26. Országos Védőoltási Továbbképző Tanfolyam:2020. június 18-20.